vrijdag 29 maart 2024
 
Leider sportieve recreatie niveau 2 in Zwijndrecht.

 

Twee jaar lang is men bezig geweest een cursus op te starten voor mensen in Zwijndrecht. Het duurde zolang omdat er nog een budget was en er een meningsverschil was over het opstarten van een cursus citytrainers of Leider sportieve recreatie niveau 2.

De opleiding citytrainers geeft een certificaat en is landelijk niet erkend en Leider sportieve recreatie is een rijkserkend diploma. Uiteindelijk heeft men gekozen om de opleiding Leider sportieve recreatie te starten. Dit was half april en in mei gestart met 9 mensen op een zondag met niveau

De samenstelling was nogal divers, twee jongens uit Syrië deden mee en hebben deze cursus met goed gevolg afgesloten. De Wethouder in Zwijndrecht wist niet dat het behalen van een rijkserkend diploma zo een positieve impact heeft op de deelnemers.

De geslaagden gaan nu worden ingezet bij een welzijnsorgansiatie om als vrijwilliger mee te helpen met diverse sportieve activiteiten. De mensen krijgen dan ook een normale vrijwiliigersvergoeding, want vrijwillig is niet vrijblijvend. Mede omdat de NSA twee docenten bereid had gevonden deze cursus te geven is de smaak naar meer opleidingen in Zwijndrecht gewekt.

SPORTKALENDER
evenement aanmelden
meer