vrijdag 19 april 2024
 
Nationale opleidersdag NOC*NSF

 

Op zaterdag 4 juni is Marian, als vertegenwoordiger van de NSA, samen met een docent uit Bonaire die bij ons op werkbezoek is, naar de nationale opleidersdag van de NOC/NSF geweest.

De Vier inzichten voor docenten was het thema van deze tweede docentendag. Er is een boekje, in de vorm van een schoolschriftje uitgegeven en de inzichten komen terug in bijna alle bijscholingen van de ASK. Veel bonden hebben de inzichten inmiddels een plek gegeven in hun opleidingen.

Structureren, Stimuleren, individueel aandacht geven en regie overdragen: het zijn "the big four" voor trainers, sport-en spelleiders en coaches, die voor en met hun groep een positief, plezierig en ontwikkelingsgericht sport- en speelklimaat willen creeeren. Vanuit alle vier de inzichten waren er workshops te volgen en tussendoor was er veel ruimte om met andere opleiders te praten en gegevens uit te wisselen.

Het was een feestelijke dag met workshops van goede kwaliteit. Marian: "Ik heb genoten van deze dag en breng weer veel ideeën mee terug naar de NSA".



 

SPORTKALENDER
evenement aanmelden
meer